Mijn werk als kindercoach

April 2024

Wat een toffe dingen maak ik mee en mag ik doen. Enige tijd geleden heb ik een blog geschreven over mijn werk als intern begeleider. En nu geef ik jou graag een inkijkje in mijn werk als kindercoach. Wie weet is kindercoaching wat voor jouw kind óf wellicht inspireer ik jou wel om ook kinderen te gaan coachen. Hoe dan ook…..lees je mee?

Lees hier verder.


Basisbehoeften

Januari 2024

Werk jij in het onderwijs, dan heb je vast en zeker gehoord van Luc Stevens. Zo niet, dan is er denk ik iets mis gegaan. Al bijna vanaf de eerste dag van de lerarenopleiding word je geconfronteerd met de basisbehoeften van Luc Stevens, hoogleraar orthopedagogiek. Of je nu in het onderwijs werkt of niet, als jij te maken hebt met kinderen krijg jij te maken met deze drie basisbehoeften, die voorwaardelijk zijn om tot leren te komen.

Lees hier verder.


De doos

November 2023

Het hebben van een dagboek was voor mij als jong meisje een uitlaatklep. Een manier om mij uit te spreken zonder dat iemand hier een oordeel over had. Nu jaren later las ik een deel van een oud dagboek terug en kon ik het niet laten om hier zelf een oordeel over te hebben.

Lees hier verder.


Ben jij een Helikopter- of Curlingouder?

September 2023

Alle kinderen gaan inmiddels weer lekker naar school, wat gun jij je kind dit schooljaar?
We willen toch allemaal dat onze kinderen door het leven fladderen? Dat onze kinderen geen faalgevoelens ervaren, niet teleurgesteld worden én vooral vrolijk en onbezorgd groot worden? Ik wil dit in ieder geval wel voor mijn meiden. 

Lees hier verder.


De cirkel van invloed

Mei 2023

Heb jij er weleens van gehoord, de cirkel van invloed? Kun jij je er iets bij voorstellen? Ik gebruik het wekelijks in mijn kinderpraktijk en ik weet zeker dat jij hier ook nog wat in te leren hebt.

Lees hier verder.


De Grote ik

Februari 2023

Kun jij ook zo genieten wanneer jouw kind straalt? In zijn of haar kracht staat, iets doet wat hij leuk vindt én zich autonoom opstelt? Dan laat jouw kind zijn grote IK zien.

Lees hier verder.


Kindermeditatie

December 2022

Ik merk dat deze term in de praktijk toch nog vaak leidt tot vraagtekens of afwerende reacties. Toch wordt het steeds gewoner om je kinderen hiermee in aanraking te laten komen. Ook ik gebruik het bij mijn eigen dochter én in mijn kinderpraktijk. De onduidelijkheid en het zweverige karakter van meditatie helpt niet mee in de bekendmaking van dit fijne fenomeen.

Lees hier verder.


Jouw kind & rouw

Oktober 2022

Rouw hoort erbij! Je kunt er niet aan ontsnappen, iedereen rouwt één of meerdere malen in zijn leven. Wat het vooral als ouder lastig maakt, is wanneer jouw eigen kind rouwt. Om het verlies van een opa, oma, oom, tante óf iemand anders. Rouw is persoonlijk, bij ieder mens uniek én overvalt je op de meest onverwachte momenten.

Lees hier verder.


De talenten van jouw kind

Juli 2022

Wat zit er in de rugzak van jouw kind?
Dan heb ik het niet over zijn of haar school rugzak óf vervelende ervaringen, waar jouw kind nog niet mee in aanraking hoeft te komen. Ik heb het over mooie, bijzondere eigenschappen en talenten die jouw kind juist uniek maken. Weet jij welke dit zijn bij jouw kind en belangrijker nog, stimuleer jij ze ook? Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, soms is het niet helemaal zichtbaar over welke talenten jouw kind nu eigenlijk beschikt. En wat is een talent eigenlijk?

Lees hier verder!


Wat je denkt wordt waarheid

Mei 2022

‘You become what you believe’, vertaald: ‘je wordt wat je denkt.’ Als je bij deze uitspraak stil staat kan dit zowel deprimerend als enorm krachtig voelen. Dit hangt er namelijk vanaf wat je eigenlijk denkt.

Lees hier verder!


Op naar de middelbare school

Maart 2022

Waar gaat jouw kind naartoe? Dit is natuurlijk een hele brede vraag maar als je kind in groep 8 zit, is het ééntje die je de laatste tijd wellicht heeft bezig gehouden. De keuze is inmiddels gemaakt én je kind is ook al aangemeld bij zijn of haar middelbare school. Is je kind klaar voor deze grote stap? Misschien net zo belangrijk, ben jij klaar voor de stap die jouw kind over een aantal maanden gaat maken?

Lees hier verder!


Wat wil jij je kinderen meegeven?

Februari 2022

Heb jij ook altijd gedacht dat jij het anders zou doen dan jouw eigen ouders? Kom je hierbij ook steeds vaker tot de conclusie dat je best op ze lijkt? Ja…..ik ook en weet je, ik vind het helemaal niet erg. Hoe erg ik vroeger soms ook tegen dingen aangeschopt heb, hoe meer ik merk dat ik een aantal dingen precies hetzelfde doe.

Lees hier verder!


Veerkracht

Januari 2022

Veerkracht is het vermogen om te herstellen van verlies, stress of tegenslag. Of volgens de Dikke van Dale: ‘de kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen.’ Het gaat niet alleen om het herstellen of terugveren naar de oorspronkelijke staat, maar ook om van daaruit verder te groeien. Veerkracht is voor mij de laatste jaren een belangrijke term geworden. Aangezien ik mijn kinderpraktijk ‘Veerkracht’ heb genoemd, wil ik je hier graag wat meer over vertellen.

Lees hier verder!


Je bent ook precies je moeder!

november 2021

Heb jij dat ook, dat je naar je kind(eren) kijkt en denkt…..van wie heb je dat nou weer? Wij ouders, en opa’s en oma’s doen hier natuurlijk ook aan mee, gaan dan al snel vergelijken. ‘Oh, jij lijkt echt op je vader’ of ‘je bent ook precies je moeder’, wordt er geregeld gezegd. Misschien worden er zelfs wel andere familieleden bij gehaald. Logisch dat je op zoek gaat naar herkenning, onze kinderen zijn vaak een spiegel van onszelf. Maar jij bent niet je kind en je kind is jou niet.

Lees hier verder!


Faalangst

september 2021

Lees het blog hier.


Vroeger was alles beter

Juli 2021

Lees het blog hier.


Alles valt óf staat met mindset!

Mei 2021

Lees het blog hier.

 


Wat doe je voor werk als intern begeleider?

maart 2021

Lees het blog hier.

 


Blog - De voordelen van Corona

januari 2021

Lees het blog hier.